donderdag, november 23, 2006

even kort voor het slapengaan

Eigen aan een dipje en weinig tijd hebben, is vaak een slaaptekort. Ik ben aan het werken aan de oplossing daarvoor, nl. meer slapen. Maar dat is eigenlijk geen eenvoudige taak, wegens het weinig tijd gedeelte. Want weinig tijd wil zeggen dat je heel erg druk bezig bent en dat je pas laat beseft dat je eens moet ophouden met bezig zijn en gaan slapen.
Ik ga nu dus binnenkort gaan slapen, want het besef dat ik eens moet ophouden met bezig zijn voor vandaag is al tot me doorgedrongen. Deze post zal dus kort zijn en net voor het slapengaan, wat dus de titel verklaard. Handig he?!

Bij deze kan ik iedereen dus ook laten weten dat ik de plotse drukke activiteit op verschillende blogs heb opgemerkt. Maar dat ik me eventjes afzijdig moet houden, aangezien ik nu eenmaal het besef heb dat ik even moet ophouden met bezig zijn, ten einde mijn oplossing van meer slapen een kans te kunnen geven.
Bij deze weten jullie ook dat ik weldegelijk jullie blogleventjes in de gaten houdt en graag weet waar jullie mee bezig zijn. Het leven is echter druk en een mens moet geduld hebben. Maar dat hebben jullie vast wel.

Ook wil ik nog eventjes zeggen dat ik weet dat zwemmen ook goed is voor de conditie. Vorig jaar heb ik dat eens een klein tijdje volgehouden om wekelijks te gaan zwemmen. En ik denk dat mijn maximum lag tussen de 40 en 50 baantjes. Zwemmen doe ik trouwens best graag, zo baantjes trekken werkt ontspannend vind ik. Het enige vervelende vind ik het gedeelte waarin je koud hebt (ik haat het om kou te hebben, zoals Jonas wel kan beamen) en ik kan ook niet echt alleen gaan zwemmen omdat ik niet altijd met mijn lenzen zwem. (ik zwem niet zo graag met mijn lenzen omdat ik een gebrek heb aan een goede duikbril en dat gebrek maar niet kan oplossen wegens een gebrek aan tijd wat ons weer naar het begin van deze post zou leiden.) Op momenten dat ik dus zonder lenzen zwem, heb ik een gids nodig, want anders loop ik gegarandeerd overal tegen. Ik word blind volgens mij... Al zei mijn oogarts dat dat niet waar was. Maar ook al is hij een specialist, ik geloof daar niks van, ik word blind en daarmee uit. (hihi, blijkbaar ben ik soms koppig)
Anyway, verder over zwemmen gesproken, ik vind het een heel goed gedacht van Jolien om volgend semester eens wat te gaan zwemmen. Dus ik ben zeker kandidaat!

Verder kan ik jullie ook mededelen dat ik al minder paniekaanvallen en dergelijke heb dan in het begin van mijn dipje. Ook minder slechte dromen en minder doemgedachten. Wel heb ik nog steeds een heel lage drempel als het aankomt op het inkasseren van kleine en grote tegenslagen. En mijn zelfvertrouwen... tjah... daar gaan we het ook even niet over hebben.
Alles gaat best ok met me, zolang ik bezig gehouden wordt en niet de tijd krijg om te piekeren. En wegens mijn eerste kommentaar over mijn weinig tijd, word ik dus wel serieus bezig gehouden. En ik heb ook van die lieve vrienden die me mailtjes sturen en met me afspreken om naar mijn gezaag te luisteren en mij bezig te houden. Fantastisch vind ik dat!!
Verder is mijn kritieke punt nog altijd mijn stage en het stageverslag. Maar ach, iedereen heeft zo wel zijn achillespees zeker? (trouwens, ik heb laatst gelopen met slechte sportschoenen en zonder steunzolen, en geloof me vrij, ik heb zeker een achillespees, of toch zeker een pees in mijn enkel, want ie deed zeer! ;) )

Nu kan ik jullie als afsluiter nog mededelen dat ik blijkbaar totaal geen besef heb van kort of lang, maar soit...

1 opmerking:

Anoniem zei

hoeveel mails zijn er niet dat je begint met dat het maar een korte gaat zijn en dat je een erg lange schrijft? Kort bij Veerle = geniet maar van het lange geschrijfsel.